dilluns, 23 de febrer del 2015

Crònica: Júnior Masculí 'B' CNB Vilanova 56 - 53 CE Gelida

Imatge del Júnior 'B' del Vilanova. Un equip.
Espectacular partit el viscut dissabte al pavelló. Pista principal, a les absències d’en Martí i d’en Rubén, s’afegiria a darrera hora la de l’Aaron malalt. Vinculacions d’en Manel Olmos i en Ricard Reguant. En Salva a la banqueta. L’equip visitant feia bona pinta. Molt grans, molta alçada i 12 jugadors disponibles. El Júnior vilanoví 9.

3 minuts amb el 0-0 al marcador. La defensa vilanovina era molt intensa. Primers punts visitants al minut 3. 0-5 al lluminós i temps mort local. En Carles es va carregar amb la segona personal. Ràpidament els nostres tècnics van entendre el que es necessitava a la pista. Van començar a dirigir l’equip amb gran destresa. Tant en defensa (després vull fer un punt apart, la pressió del equip feia que es recuperessin una mitjana de 5 pilotes per 1 que encistellaven els visitants) com en atac (box, camiseta, Ucla, les jugades que es cantaven a la pista). Els jugadors van anar agafant les seves responsabilitats. Que el defensor d’en Roger el flotava? Dos triples a la cara i dues cistelles de dos punts (10 punts al quart). Nou temps mort amb un 14-9 a 5:15. L’Arnau va regalar al equip uns minuts brutals de defensa amb una entrega total. I l’Enric (vaja quins partits porta des de fa uns mesos, quin tros de capità), va agafar la responsabilitat quan l’equip més el necessitava i va aconseguir per l’equip 10 punts. 4 punts més de l’Àlex, van tancar el quart amb un 24-19. Molt bon quart, dels millors, però l’excel·lència encara estava per arribar.

L’equip s’estava carregant de faltes i no es tancava bé el rebot defensiu, el que provocava 2+1 dels jugadors de Gelida. En Manel va agafar l’equip i va fer com fa sempre uns bons minuts. També l’Albert fent una bona feina. Dos tirs lliures de l’Arnau i un triple d’en Roger al minut 2, van posar el 29 al marcador del júnior. Però va ser tota la anotació del quart. 8 minuts sense anotar. I el resultat a la mitja part va ser 29-29. Va destacar el número 15 visitant. Un bon jugador de bàsquet. D’aquells que juguen per l’equip. 8 punts va fer al quart. Per sort la defensa ens mantenia al partit. Però teníem un problema.

El tercer quart va tenir la tònica del anterior. Els vilanovins van estar 5 minuts sense anotar (8+5), però la gran defensa proposada va fer que aquests punts fossin els primers del quart gràcies un Dani importantíssim (31-29). En Salva continuava marcant jugades. I només el poc encert en el tir dels seus jugadors, feia que l’equip veies el joc que s’estava oferint no es reflectís al marcador. 36-41 amb un darrer triple de l’Enric esperançador al màxim (7-12) i fi del quart.

I va arribar el quart de l’excel·lència. Ens jugàvem la 3ª plaça de la lliga. El darrer quart es va viure al pavelló, tant a la pista com a les grades, 10 minuts d’un bàsquet en estat pur. En Salva continuava manant jugades als seus jugadors. No semblava un partit del júnior. Semblava un duel de pissarres amb l’entrenador del Gelida. I es re inventava cada minut cercant noves formes d’atacar, proposant posicions diferents per els seus jugadors. Al minut 4, una cistella amb un rectificat increïble de l’Àlex, va tornar a posar als vilanovins davant del marcador amb un 44-43 (no ho estava des de el minut 3 del 3er quart). Fins al final va ser un intercanvi de jugades continues. Molta emoció. En Ricard de 2 (8 punts al quart) va estar excels. En Carles a la zona va fer molta feina i es va deixar tot amb tothom, junt amb en Roger que venia a la banqueta i es queixava dels cops que rebia. Assistència de l’Àlex a manca de 1:30 a l’Enric que va fer un llançament de 4 metres que va anotar clara i neta. 54-50. Triple visitant 54-53 i emoció al límit. Falta rebuda per l’Àlex a manca de 24 segons. Els dos tirs a la cassoleta 56-53. Intent de jugada per part del Gelida i personal. Però el jugador 17 no va saber gestionar la pressió i el seu tir no va tocar ni el cercle. Pilota recuperada per el Júnior, final del partit i victòria increïble que va fer embogir l’equip. Sensació de cansament per tot el viscut. Victòria amb molt de mèrit. Davant un bon equip. Educat, que jugava net. D’aquelles de sentir-se molt orgullós.

Gran victòria del Júnior B dedicada al nostre Àdam, on vull destacar a tres jugadors. L’Enric, l’Arnau i en Roger. Van fer tots tres un grandiós partit quant l’equip més el necessitava. L’Enric MVP amb una gran intel·ligència i amb dues cistelles molt importants en moments decisius. L’Arnau va sortit ovacionat de la pista gràcies a la seva entrega per el benefici de l’equip. I en Roger. Encara que l’estadística digui que va recuperar 3 pilotes (amb canvi de possessió), no exagero si dic que en va tallar 23. Un partit descomunal. Aquest partit no s’hauria guanyat si no s’hagués jugat com es va fer. Altruista. Per l’equip. No pensant en el lluïment personal. Com va dir en Michael Jordan, "El talent guanya partits, però el treball en equip i la intel·ligència guanya campionats."

El que comentava abans de la defensa. Un espectacle el que es va viure durant tot el partit. Semblava un equip de natació sincronitzada. 3/1/1. Amb en Roger o l’Arnau per tallar la pilota al mig de la pista. Amb el Carles de mur mentre un dels 3 de primera línia baixava per ajudar-lo si hi havia passada. Amb una harmonia que era bonic de veure. L’únic dolent es que a la majoria de pares ens dona pena no tenir 30 anys menys i baixar a la pista per ajudar-vos. Gràcies de part de tots els pares, Salva i Mingo. Ens esteu fent gaudir de valent aquesta temporada.

Proper partit dissabte a les 10:30 als Monjos. No afluixeu nois que poden anar a fases.