divendres, 6 de febrer del 2015

Crònica: Bàsquet Sant Boi 'B' 74 - 50 Júnior Masculí 'B' CNB Vilanova

Foto facilitada per l'equip de la sexta/pares investigació. Algú veu alguna cosa rara?

Cap de setmana complicat aquest. Començàvem la segona volta en la tercera posició, tot un luxe, ja que tot i haver perdut partits no gaire complicats, seguíem estant en una posició molt més que interessant.

Ara bé, ens va servir com a element positiu, o per crear-nos un excés de confiança? Sigui com sigui, per continuar veient-nos en aquesta part de la taula, cal millorar, i bastant.

Amb les baixes del nostre mister, el “Phil” Salva (o Jacskon), i el nostre polivalent aler, “màgic” Rubén Uceda juntament amb el moment més esperat de l’any, Alcalà Returns, s’arribava a Sant Boi.

El principi del partit va ser un anar i venir dels dos equips, el marcador anava sumant pels dos costats i no semblava en cap moment que la cosa ens seria fàcil. Després d’haver fet una setmana amb entrenaments bastant fluixets, de fet, el de dimecres va quedar anul·lat per presentacions del treball de recerca, tocava escalfar motors. Final del primer quart amb un 11-14 pels visitants gràcies a un gran triple a l’últim segon del nostre Ray Allen, Aaron Vellarino.

La cosa estava molt ajustada, per variar. El començament del segon quart va ser explosiu, amb efectivitat total al tir lliure per part del Martí i l’Aaron, i amb un molt bon triple del nostre capi Enric, ens ficàvem 15-22 a favor. Però això no podia seguir així, en aquest esport mana l’espectacle, i nosaltres ja em demostrat que ens dona morbo guanyar a l’últim minut i fer patir als pares perquè després no ens diguin que s’han avorrit, el missatge és clar, pels pares ens deixem guanyar i tot.

Males defenses durant els últims minuts del període fan acabar el quart amb un 28-26, on ens anàvem a la segona part cap amb males sensacions, i el més important, carregats de faltes.

Comença la segona part amb la mateixa història, moltes faltes xiulades a l’equip visitant i en front a una dura defensa a la que el contacte dur era constant en cada atac i a la qual no es xiulava amb la mateixa correspondència. Els nostres dos interiors, Carles i Sugri, carregats de faltes, van ser molt necessaris, però a la vegada un risc tenir-los a pista.

Fàcil anotació per part dels locals i una actuació estel·lar del Martí, amb triples que a més d’un haguessin pensat que estava boig. S’arribava al final del quart amb un 48-44 al marcador, tot per dir encara.

Comença l’últim quart, el nostre preferit en els últims partits. Al minut 2 el nostre Gasol, Carles Bertran, feia la seva 5 falta (per intentar que perdi el costum, si el tornen a expulsar, s’ha ofert a convidar-nos a sopar a tots).

Mentre ells anaven anotant sense parar, i des de tot arreu, van expulsar al Sugri i al poc temps a mi (Àlex Beltran). L’equip quedava amb un joc interior limitat, però el bo del Dani va seguir fent de les seves i va estar lluitant pilotes fins el final.

Sis punts per part nostre en aquest quart, i un tècnica xiulada al Mingo són les anècdotes més dolentes dels darrers minuts. Per sort, podem “fardar” de tenir a l’equip gent com l’Arnau Cots, que tot i els durs cops que va rebre durant tot el partit, ens donava un cop de mà i ganes de lluita constantment. I també, molt important, l’Albert Alcalà, que amb una anella passada va poder anotar els seus dos primers punts de l’any, els primers de molts.

El partit acaba 74-50, una derrota dura per a nosaltres, ja no podem perdonar més.

Ens calen perdre molts més partits com aquest si volem guanyar alguna cosa algun dia. Hem d’aprendre del que ha passat i que cadascú faci la seva critica personal per millorar.

He intentat no parlar de l’arbitra de diumenge, es un tema totalment aliè al nostre, i com a jugador no faré cap critica ni molt menys. De ben segur que les decisions no eren premeditades, però la situació en la que ens vam trobar no era ni molt menys normal.

Moltes gràcies als pares per defensar-nos en tot moment. Salva, molts ànims míster, prometem millorar els pròxims partits. Rubén, queda demostrat que se’t necessita.

Toca fer bons entrenaments i jugar en equip nois!