dilluns, 15 de desembre del 2014

Crònica: Bàsquet Ribes 61 - 55 Júnior Masculí 'B' CNB Vilanova

Últimes instruccions d'en Salva al cadet Manel Olmos abans del seu debut davant el Ribes
Arribava a Ribes el Júnior B. Els locals motivats al màxim doncs celebraven la seva diada. Amb les baixes del nostre segon entrenador en Mingo, d’en Rubén i el reforç del cadet Manel Olmos (bon partit). Molts coneguts a la pista. Del locals, en Dídac Pascual, un jugador que hem estat jugant des de mini. Va quallar un bon partit.

La primera cistella del Ribes va ser contrarestada per els vilanovins amb una jugada on tots els components del equip van tocar la pilota. Preciosa, de molts quirats. Es van presentar les credencials del que anava a ser el partit. Va ser tant fulgurant la sortida groga que els locals van tenir que demanar un temps mort urgent amb un 2-9 a 5:16 de la fi del quart. Desprès d’uns intercanvis de cistelles, es va arribar a la fi amb un 11-16 favorable als vilanovins. A la banqueta, en Salva feia saber als seus jugadors que no estaven matant als riberencs. Els estaven deixant amb vida. A cada jugada que pressionàvem, els jugadors locals deixaven de botar però no rebien ajudes per recuperar la pilota i estàvem donant oxigen. A la postra va ser una de les causes de la derrota final.

El començament del segon quart va oferir la mateixa tònica. Minut local amb un 13-18 a 7:16. Es jugava bé però ens mereixem marxar de 20 però no s’assolia. Fi del quart, 25-27. Estàvem de ple al partit, però no el tancàvem. A nivell arbitral, es començaven a veure coses rares. Intencionada a l’Àlex quan, a banda que no ho era, van haver mínim cinc accions similars que no van ser xiulades com a tal. El número 11 local va sortir a jugar més a rugbi que a bàsquet. Cadascú suposo fa el que pot. En Carles va cometre la seva tercera falta. Va ser avisat des de la banqueta i la grada de la circumstància i a la jugada següent la 4ª (el proper cop li direm per whattshap). El Nou Club continuava generant bones jugades d’equip però les passades finals deixàvem que desitjar.

Al tercer quart, novament el júnior va tornar a jugar com els àngels i va marxar al marcador. 28-37 a 6:29 i temps local. El que deia el Salva. Quan pujàvem la intensitat els ofegàvem i anotàvem fàcil. I la qualitat tècnica dels vilanovins feia la resta. Va tornar a sortir en Carles a la pista per en Roger. Però no va durar res doncs va fer la 5ª. Els locals pujaven van posar una marxa més. Es van apropar a 38-39 i temps mort visitant a 2:08. Per segona vegada després de la cistella inicial, es van posar davant al marcador. Gràcies a una darrera jugada del equip, l’Enric va fer una gran assistència i l’Aaron va fer triple. 45-43. Res guanyat tot per guanyar.

Entràvem al darrer període amb totes les possibilitats gràcies a la gran feina feta. Es va produir una jugada molt significativa de com va anar el partit. Un rebot ofensiu que va agafar un jugador Vilanoví i tres jugadors riberencs se li van caure damunt. Creiem que era el bo d’en Roger. I així es va cridar. Però no. Quan es va llevar era l’Alex. Un brau. Al poc en Roger va cometre la seva 4ª falta i en un intent de tap la 5ª. La resta del partit sense els nostres homes alts. El nostre 10 va fer una jugada individual increïble i va aconseguir un 2+1, no sense que abans la pilota trigués 3 segons rodolant per l’anella quan mancaven 7 minuts i va posar un 48-48. Us podeu imaginar com estàvem tots. Teníem “però” a la pista. Havíem donat un pas enrere. Fuetada del Ribes i temps del Salva amb un 54-49 a 4:18. Demana calma. Quedava temps. Intercanvi de cistelles. Triple del Aaron 54-52 a 2 per la conclusió. Però per entendre com van anar les decisions arbitrals (final del partit 16 a 26, això no s’ho creu ningú quan son ells els que tenien de remuntar), a les acaballes del partit, li xiulen una falta a un dels nostres després de rebre un parell de cops i que va protestar. I al atac posterior, una falta al mateix jugador amb cop a la templa, però com abans havia “estat un mal minyó”, no li va xiular falta. S’ha d’aprendre d’aquestes coses. No val la pena protestar res. Un darrer triple del Aaron va deixar el resultat final de 61-55.

Bon partit del equip amb vàries consideracions. S’hauria d’haver guanyat i a més amb solvència. Però necessitem estar tots. Ha d’estar tot l’equip a una per què es el que ens fa grans. Desprès i com estem vivint els arbitratges, ningú ens regala res (ni volem). O sigui que podem treure els partits endavant jugant bon bàsquet i folgadament o no els guanyarem. I val la pena, doncs arribem a casa ple d’esgarrapades i cops. També llegir els partits. Dues errades en el tir, no han de provocar ja no mirar a cistella quan resten pocs minuts per la conclusió i l’equip necessita punts (o deixo de fer les estadístiques). I darrer, els partits amb equips inferiors i que guanyem de 60, s’han de prendre com petits assajos generals per els que juguem contra equips mes bons encara que costi. Jugades, transicions, joc a la pintura i defensa. Es aquesta línia la que ens farà créixer.

Agrair la feina feta per en Manel , el partit d’en Roger doncs pràcticament va estar tot sol a la pintura davant els pivots locals, l’Enric que va donar un gran rendiment de 2, en Dani que li sortia feina per tots els costats, també i potser en defensa no va ser el seu dia, però l’Aaron va aguantar l’equip amb els seus triples (digui Aarons Vellarinos) i l’Àlex, MVP del equip amb un partit on va demostrant que va creixent dia a dia, amb uns números de 16 punts, 6/12 de 2(50.0%), 1/7 de 3 (14.2%), 1/2 de tirs lliures (50.0%), 6 Rebots ofensius, 2 rebots defensius, 4 Assistències , 6 robatoris i 1 tap.

La setmana vinent contra l’Abrera dissabte a les 12:30. Abans la foto del equip com ha demanat el club. Si voleu veure bon bàsquet, us hi esperem al pavelló del Garraf.