dilluns, 19 de gener del 2015

Crònica: Júnior Masculí 'B' CNB Vilanova 59 - 55 BC Martorell 'B'

Dissabte el Júnior 'B' va jugar els millors minuts de la temporada
REFREDAT COMÚ: És una malaltia comuna d’etiologia vírica que afecta al tracte respiratori superior, de caràcter lleu i autolimitada en 6-10 dies. Es presenta de forma aguda i cursa amb inflamació de les vies aèries. Medicaments recomanats: Analgèsics i antipirètics: àcid acetilsalicílic, paracetamol i ibuprofè per alleujar el malestar general. Dissabte al pavelló l’equip va donar un nou remei alternatiu. Es tracta del “juniorbgrip forte” Es presenta amb una capsa groga i 14 capsules (10+2+Xavi i en Manel que ens van venir a ajudar). La millor teràpia per l’estat gripal. Contraindicacions? Si, per els equips visitants com el Martorell que pot donar derrota i tristesa.

Bon equip aquest Martorell. Amb jugadors alts i ben dotats tècnicament. Amb en Rubén al quintet inicial com a Castellbisbal. La sortida groga va ser molt forta. 8-2 a 7 minuts de la fi del quart (els 10 punts d’aquest període els va anotar en Martí). Però després d’un temps mort visitant, els martorellencs van sortir en mode “destroller on”. Amb el número 33 que ens va fer un vestit. No el podíem aturar. Van capgirar el marcador i es va arribar a la fi del quart amb un 10-16 en contra. L’Àlex va cometre la seva 3ª falta personal. Les alarmes estaven enceses.

Abans de sortir a la pista, en Salva donava les indicacions clares. Seguir els sistemes, jugades en ordre. Però la dinàmica del equip era la mateixa. El 33 continuava el seu partit particular. I teníem a la pista al bo d’en Dani lluitant contra tots i tot i en Roger fent hores extres. Una jugada de Highlights d’en Ruben y una darrera cistella d’en Sugri, van posar un 20-28 a la finalització del quart. Havíem tornat a perdre el quart. Les coses no pintaven gaire bé. L’àrbitre estava posant nerviosa a la grada. Va repartir errades per tots dos equips. I el partit s’anava endurint.

I al tercer quart va arribar la versió basquetbolística de la ”tempesta perfecta” d’en George Clooney. En Salva donant les ordres. Si tenim la pilota correm. Un Àlex que semblava l’Stephen Curry dels Golden (12 punts, 3 rebots ofensius, 2 robatoris, 2 assistències, cap pilota perduda al quart) es va possar al comandament de les operacions, en Carles que sense fer encara mates, era en Blade Griffin a les alçades, l’Enric en Pablo Prigioni, el jugador més intel·ligent del pavelló, l’Aaron i el seu triple, en Pete Pistol i en Roger, a Toni Kukoc (la Pantera Rosa), amb els seus braços que no tenen fi. Fins i tot en aquests moments NBA, un jugador del Martorell es va llençar damunt la banqueta del equip. En Salva i en Mingo van demostrar estar en bona forma (bones noticies). Va ser un quart formidable, el millor d’aquesta temporada. I contra un bon equip. Que l’havíem esborrat de la pista. 46-37 (26-9). Brutal.

Al darrer quart als dos minuts, l’Àlex va anar a la banqueta amb la seva 4ª personal. El partit va ser intercanvi de cops. En Ruben i en Dani van aguantar bé aquests minuts. Però el número 33 que l’equip va aconseguir aturar al tercer quart, va tornar a jugar al seu nivell i va anotar 14 punts. Va ficar un triple al darrer minut que va posar un 58-55 al marcador. Algun jugador es va estimar i es va deixar fer falta sense pensar en l’equip, més que res perquè els tirs lliures no son la seva millor qualitat. Per sort, va acabar en una anècdota i la diferència es va poder mantenir i assolir una gran victòria. Contra un bon equip. Fi del partit, 59-55 i nova victòria vilanovina.

Agraïm la vinculació d’en Manel (li van donar pals fins i tot al carnet d’identitat) i al gran Xavi Delgado, sempre un dels nostres.

Millor jugador del partit l’Àlex amb 12 punts, 4/8 (50%) de dos, 4/6 (66,6%) tirs lliures, 5 rebots (2 def, 3 of), 4 assistències, 5 robatoris, 4 faltes i 1 pèrdua. Destacar l’esforç del equip durant tot el partit, el tercer quart i una bona gran noticia, el dimecres dia 21 torna a entrenar-se l’Albert. Torna el show-time. Tenim moltes ganes que tornis al equip. Aviat podrem fer la foto del equip de la temporada.

Al respecte de l’àrbitre. No ens va treure ni donar res. Però ja la va estar a punt de “liar” al partit anterior del Junior A. Si no tenen ganes de xiular, que ho deixin. Si no els hi agrada, que es dediquin a altres coses. Però si només van per complir, que no vinguin. De vegades sembla que no xiulen res per acabar els partits abans. I cobren per això. I es clar, fins que algú pren mal. Aleshores tot son lamentacions.

I a la finalització del partit, el doctor Salva Pastó va venir a preguntar-me. Has tingut ganes de marxar durant el partit? La resposta va ser clara. No doctor, m’hi curat. Heu obrat el miracle. ☺

Proper partit dissabte dia 24 a les 12:30 a Sant Sadurní. El partit més important de la temporada sense dubte. Recordeu els dos partits de la temporada anterior? Varem guanyar bé allà i a la tornada, va ser aquell partit que ens estaven cosint a triples. Però que varem aconseguir tirar endavant gràcies a la fortalesa del equip. No fem cas de la classificació. Tenen bon jugadors. Bons entrenaments i molta força aquesta setmana.

Fitxa tècnica
Júnior Masculí 'B' CNB Vilanova 59 - 55 BC Martorell 'B'
Vilanova: Roger Sugranyes (9), Dani Ayllon (6), Martí Carbonell (12), Enric García, Àlex Beltran (12), Aaron Vellarino (4), Carles Bertran (8), Xavi Delgado , Ruben Uceda (8), Arnau Cots i Manel Olmos.
Altres. Rebots 44, Assistències 10, Robatoris/recuperacions 17, Taps 2, Faltes 22 i Pèrdues 17.
Parcials, 10-16, 20-28 (10-12)// 46-37 (26-9), 59-55 (13-18)Taula classificatòria