dilluns, 17 de novembre del 2014

Crònica: Sant Joan Despí 40 – 71 Júnior Masculí “B” CNB Vilanova

Al pur estil “where’s Wally”, començava el diumenge per el Júnior B. Eren les 9 del matí i no estava el bus que tenia que desplaçar l’equip a Sant Joan Despí. Una errada en l’hora. Per sort vam arribar a temps. I es que el xofer, ja dins del poble, es va posar “en mode Sebastien Loeb” i quasi derrapant per les rotondes i lliscant amb els retrovisors els semàfors i senyals, arribaven a destí.

Ja al pavelló, en Mingo va estar fent uns tirs a cistella. Crec que estava comprovant els cercles. I encara que no ho vaig parlar amb ell, crec que va arribar a la mateixa conclusió que a Castelldefels. Eren un xurro. O entraven netes o allò no empassava res.

En Mingo (en absència d’en Salva), va proposar de sortida pressió en tota la pista amb la finalitat d’ofegar als locals. I encara que van haver moments que així era, el júnior no acabava de rolar (7-15 a 4:45). I es que des de Castefa, els dubtes ens envaeixen i ens han restat seguretat en el nostre joc. I no hi ha cap necessitat. Mentre juguem al que sabem i fem cas a les indicacions dels nostres entrenadors, no tenim que tenir por a ningú (mireu els tres quarts finals del partit contra el Prat). L’Alex va cometre la seva segona falta però l’Enric com sempre, va cobrir amb nota la seva absència. Fi primer quart 12-19. Partit obert.

Dues cistelles locals d’inici feien veure que al Júnior li tocava picar molta pedra. Es va passar a zona. Gràcies a la qualitat dels jugadors vilanovins, es van produir vàries opcions de 2+1. Això mantenia la diferència. Intencionada del Aaron que els jugadors del Sant Joan no van aprofitar i va evitat que s’apropessin al marcador. Va sorgir la figura del Rubèn assistent (ens encanta). 3ª de l’Àlex i mitja part amb el resultat de 30-36.

La resta de partit no va tenir historia. Els grocs van dominar de cap i a la fi. A la millora defensiva i la caiguda de prestacions locals (una cosa conseqüència de l’altre) amb 30-40 al lluminós a manca de 7:45 per la conclusió, una jugada que es va inventar l’Enric, amb una passa enrere es va fer espai i va encistellar un triple net. Aquí es va acabar el partit. Quarta de l’Àlex amb amenaces del àrbitre per fer flopping (traduït per els pares, fer el Butragueño). Destacar la lluita sense fi del Rubèn i de l’Arnau. Fi quart 37-49 (7-13).

Bon quart final amb l’equip desbocat. Destacar la darrera jugada amb un tap contra tauler d’en Martí (aquest cap de setmana a la NBA vaig veure una acció similar), rebot defensiu de l’Arnau, passi al Dani que creua la pista, assistència bombejada a l’Àlex i ali-up de qualitat a manca de 0:04. Crits dels pares locals i visitants, quina jugada! 40-71 (3-22). Nova victòria vilanovina.

Destacar el partit de l’Àlex esplèndid, d’en Roger que porta un començament de temporada formidable i d’en Rubèn Uceda, que a la manca d’encert ofensiu, ho va pal·liar amb rebots, recuperacions i assistències. Com sempre, un puntal per l’equip. També al Mingo que sempre juga les seves armes amb molt de criteri i encert.

Una reflexió. Encara que ens enfadem amb els àrbitres no val la pena protestar. Sempre es té las de perdre. La millor resposta es una bona acció defensiva u ofensiva a posteriori perquè pensi, “ostres, aquest paio. Li estic tocant la pera i el tipus no para”.

Fer un petit recordatori per la jugadora del Júnior del Benidorm Alicia Fernandez, que va morir divendres mentre jugava un partit de la seva divisió. Em va estranyar que no es fes, ja no un minut de silenci, sinó uns quants segons per recordar-la i valorar la vida. Que marxa així, en un segon. Tota l’ACB va fer un minut.

Proper partit diumenge a les 18 a Gavà. Alerta amb la sortida. Si no, no treure’m el partit endavant.