dimarts, 31 de març del 2015

Crònica: Júnior Masculí 'B' CNB Vilanova 51 – 57 CB Gavà

Fantàstic partit de bàsquet el viscut diumenge al pavelló
Hi ha derrotes dolces. Es poden perdre partits. Però tal com es va succeir diumenge davant el líder Gavà, són una victòria. Un espectacle el que ens van oferir el júnior vilanoví i el Gavà. Un duel “desigual”, davant un equip visitant amb tres jugadors interiors molt alts. Què va fer que els nostres tècnics haguessin d’idear propostes de joc per poder fer front la seva forma de jugar. El mínim temps en estàtic tant en defensa com en atac.

El júnior té uns pebrots que se’ls trepitja. Sembla ser que els tècnics visitants havien “espiat” al júnior i sabien les nostres jugades i punts forts. Press per tota la pista als nostres bases i inici de moviments defensius per anar a tapar als tiradors. Primera cistella visitant, 2-7 en contra. Però temps mort i 9-7 al minut 5. Molta fluïdesa en atac, moltes assistència no finalitzades, la pilota es movia molt ràpid com volien en Salva i en Mingo. Els rebots, encara que era un tema complicat es lluitaven i en ocasions amb èxit. Intercanvi de cistelles i fi del quart favorable al junior b per 18-17. Increïble. Un exemple de coratge, motivació i direcció tècnica. Només feia falta mirar els ulls dels nanos.

El segon quart va continuar el duel amb una curiositat. Els dos equips van estar 7 minuts sense anotar. La lluita, la rauxa i l’entrega van ser màximes. Els visitants van canviar de defensa en varies ocasions. Zona press 1/3/1, 2/2/1 i zona. Em va sorprendre amb quina facilitat el júnior sortia de la press a tota la pista. Era per dos motius. O perquè els gavanencs la feien malament (no ho crec, a més físicament tenien jugadors ràpids i potents) o per lo bé que estava treballada per els vilanovins la sortida de la pilota. No van perdre ni una i cap cop ens van comptar els 8 segons. Es generaven bones passades però amb poca efectivitat al hora d’encistellar. Fi del quart 26-22 (8-5) i segon quart per els locals.

El tercer va començar amb la mateixa tònica que va acabar el segon. El júnior a la seva. A manca de 6 minuts, el resultat era de 31-24. S’estaven fallant tirs lliure i això feia que el resultat no fos més ampli. I nois, el júnior aquest cop va ser el que va a començar a patir la “tempesta” del Gavà. Va estar uns minuts KO (entre els minuts 6 i 9) i 34-39. Però com un púgil brau i campió, es va refer. Final del quart 37-41, tres tirs lliures més fallats i gran triple de l’Arnau. Estàvem al partit. 2 quarts junior b i 1 del Gavà. Molta pressió per part dels visitants tant a nivell de banqueta com de públic.

Al darrer i de forma espontània, els nostres pares van començar a pressionar. També la banqueta. Amb 4 punts màgics del nostre gran capità l’Enric i un tir lliure de l’Arnau, es va arribar al manca de 6 minuts amb un 42-43 esperançador. 42-48 amb una nova fuetada visitant a 4 minuts del final. Triple d’en Dani i tir lliure de l’Àlex i 46-48 a 3 minuts. Algú pensarà que estic narrant el guió de Rocky IV i els combats entre Rocky Balboa i Ivan Drago. Res a veure. Es una pel·lícula. El que es va viure diumenge era real. Però va entrar un factor a l’equació que ja hi contàvem degut a altres partits anteriors que ens havia arbitrat. Cinquena d’en Carles, una fora assenyalada als visitants davant la nostre banqueta que cap jugador del júnior b havia tocat, cinquena en dos minuts al nostre Roger (dues de seguides), una falta d’un jugador gegant del Gavà, que va agafar al nostre base i li va fer poc menys que una clau de judo. Un cop al terra això si, el va ajudar a llevar-se i una falta en atac al Dani flipant. Aquí es va acabar el partit i les possibilitats dels vilanovins. A la nit, vaig estar parlant amb una persona que entesa de bàsquet. Em va parlar de faltes de control. Las entenc en segons quines fases del partit. Aquestes eren de control total. Massa control. Era un partit difícil de xiular i vàrem prendre mal nosaltres. Masses bons nanos tenim. Final 51-57 i gran partit el jugat per els dos equips. Un premi per el júnior b que amb la seva tasca feta aquesta temporada, s’ha guanyat el jugar aquests enfrontaments de tu a tu. I com li vaig dir al Salva, per l’equip, mai res tornarà a ser el mateix. Ara disposarà de 10 jugadors més experts i forts.

Anecdotari, dos quarts per cada equip, al darrer quart i a manca d’un minut i poc temps mort visitant amb crit de la banqueta i pares cridant “Gava” amb els nanos mirant a la nostre banqueta (a la pista del Prat ni a cap mai se li hauria acudit fer-ho al Salva), vinculació d’en Manel Olmos que cada dia es fa més i més gran i tres jugadors a la pista amb un sols entrenament en deu dies degut al viatge de fi de curs. Va ser important per l’esdevenir del partit doncs el Gavà va fer canvis constants i potser, junt les decisions arbitrals als minuts finals del partit i els tirs lliures errats 2/10 darrer quart potser havia cansament. No crec que fos la pressió. Era el gran esforç físic fet durant el partit. Els locals van arribar més frescos als darrers 3-4 minuts.

Parlant amb el segon entrenador del Gavà, va destacar “el bon partit disputat”. I va comentar “què ho havien hagut de treure tot a la pista per poder guanyar”, dels visitants destacar que són un bon equip amb tres jugadors que li treien un pam al Carles. Alguns jugaven brut. Per exemple el noi de la cinta al cabell que feia falta a cada jugada i donava cops en les defenses, feia sorolls i altres. Al tercer quart va rebre falta tècnica. Era exagerat. Els de Gavà reben de mitja 37 punts (961 en 24 partits) i el júnior en un dia no gaire encert en el tir, va anotar 51. Bona feina.

MVP del partit ex aequo en Roger i l’Aaron. El primer per el seu generós esforç durant tot el partit i la seva gran temporada. El segon, perquè amb la seva defensa i els seus punts, ens van mantenir vius fins al final. El seu millor partit de la temporada.

Orgull d‘equip, de tècnics i de club. Admiro la capacitat de superar adversitats d’aquests nanos. Si un no està encertat en una cosa, aporta altre. Si altre te problemes fent altre, ho segueix intentant fins que li surt. Això no es compra. O et surt o no. O creus en el que els tècnics et diuen no es pot fer. I junts com a equip sempre.

Ara a recuperar se i a descansar aquesta setmana santa. Proper partit dia 14 a Sant Vicenç dels Horts a les 17:30 davant el cuer i que no ha guanyat cap partit. Una bona oportunitat per aprofitar per preparar els propers partits davant en Ribes i el Martorell. Els de la nostra lliga.