dilluns, 16 de març del 2015

Crònica: CB Prat 43 – 61 Júnior Masculí 'B' CNB Vilanova

El Júnior 'B' del Club Nou Bàsquet Vilanova

L’excel·lència. Aristòtil la definia com “l’art que s’aconsegueix a través de l’entrenament” i destacava que “no es tracta d’un acte, sinó un hàbit”. S’aconsegueix amb constància, esforç i motivació. No s'hi arriba amb un cop de sort, sinó després d'haver fet una cursa de fons. No s’assoleix sense hores de treball ni esforç.

Es el que es va viure a el Prat dissabte a les 16h. Al bonic pavelló Joan Busquets, on un grup de nou jugadors (llàstima la baixa d’en Aaron), els dos tècnics i pares, van arribar disposats a viure un partit molt important. I no per la classificació en si. Si no per veure que la feina que s’està fent, no aquesta setmana que ha estat brillant, si no tota la temporada des de el mes de setembre. Dia a dia, entrenament a entrenament, partit a partit. I el resultat es acollonant.

El partit de la primera volta del 8 de novembre de 2014, el resultat va estar Júnior Masculí “B” CNB Vilanova 59 – 76 Aigües del Prat “A” (-17). Si recordeu la crònica, vaig escriure que els pratencs van marxar al primer quart, 4-19, al segon van haver moments on vam pensar quela remuntada era possible, 25-37 (21-18), el tercer quart es va continuar l’intent 40-49 (15-12), però al darrer, al no arribar a assolir la fita, el cansament i el desànim, va deixar el partit en un 59-76 (19-27) final. Un partit que es podria haver guanyat perfectament. Però el primer quart va condicionar el matx.

El júnior va arribar a El Prat més motivat i preparat no podia estar. En Salva i en Mingo s’havien encarregat d’això tant a nivell tècnic com psicològic. Es notava amb les xerrades amb els nanos durant la setmana. Amb les mirades dels nostres i del ambient que es respirava al autobús. El pavelló una cucada. El marc era ideal. I va sortir el júnior a la pista. I va començar el partit.

L’equip va sortit desbocat. Sortida, Roger, Martí, Àlex, Carles i Arnau. Una fluïdesa de joc increïble. Encara que la primera cistella la van fer els locals, aviat es va poder igualar i no només això. En pocs minuts i gràcies a una impressionant defensa, es va posar amb un 4-16 al lluminós, amb un Martí estel·lar que va anotar en aquest període 11 dels seus 16 punts del partit. I a tenir en consideració. Els locals son un bon equip (com a mínim els 5 titulars, crec que una de les claus del partit). Era molt meritori el que estaven fent els vilanovins. Les pitjors noticies, 2ª del Carles i del Arnau. Però també de bones, en Rubén a pista i ràpidament es va sumar a la “festa”. 11-23.

Al segon quart, els pratencs van sortir a per totes. Van començar a endurir el seu joc (encara que no ho mostri l’acta) i a utilitzar totes les armes al seu abast. Però els vilanovins no perdien el pols al partit. Va saltar a la pista l’Enric, en Dani i l’Albert Alcalà. Van estar espectaculars. 3ª falta d’en Carles. 20-30 (9-7) i fi del quart. Els pares locals s’anaven escalfant. Bona senyal.

Al tercer quart va haver un desajust al equip. A la sortida de la pilota, havia molta separació entre les línies, el que va provocar pèrdues de pilota (27-35 i 34-37). Però en Salva va demanar un temps ràpid, es va parlar a la banqueta, fets els ajustos adients i l’equip va tornar a funcionar com un rellotge. Al poc un triple des de la cantonada (i dic cantonada de l’Àlex), una assistència del 10 al Rubén amb cistella de dos, i dos tirs lliures de l’Enric, 38-44. Encara un mon per endavant.

Al darrer quart va arribar la tempesta perfecte del júnior b. Rebot Rubén defensiu, Roger recuperació, rebot Àlex defensiu, Rubén robatori, rebot defensiu Albert. I van arribar uns cops als locals que van resultar decisius i que van noquejar als locals. 2 punts de l’Enric amb assistència de l’Alex, Albert rebot defensiu, Enric robatori, assistència del capi i triple des de casa del 10 vilanoví, Albert rebot defensiu, Àlex de dos amb una entrada i re-rectificat al aire amb èxit de 2 (38-51), 4ª recuperació Roger, 3ª falta Roger, Rebot defensiu Albert (en duia 9), 2on robatori del 44, de 2 Enric 38 - 53, 4ª falta Roger, de 2 Enric 38–55, assistència Rubén i 2 punts Carles 39-55. Aquí el júnior va matar el partit. Desprès va continuar amb l’Alex rebot defensiu (4), 2ª falta Enric, 3er rebot defensiu Rubén, 4art rebot defensiu del Rubén, rebot defensiu Albert (10 !!!) , 43-58 tir lliure Dani, Robatori Àlex(7), Assistència Alex (5) i TRIPLAZO Dani (43–61) , Rebot defensiu Dani (2), Rebot defensiu Dani (3), Rebot defensiu Enric (3), 5ª falta Carles, Roger rebot defensiu (5), 5ª falta Roger, Rebot defensiu Arnau (5), Rebot defensiu Alex (5) i robatori Àlex (8). Fi de la tempesta perfecte, amb llamps, trons, pluja i calamarsa. Amb números, resultat del quart 5-17 i del partit 43-61 (+18). Partit superat i bàsquet average guanyat. Moltes felicitats equip.

Gran victòria del Junior b, treballada no només al partit. Amb la feina dels jugadors, tècnics (esplèndids, una lliçó de lideratge i de saber portar un grup durant tota la temporada) i que dura i que dura des de setembre. Contra un bon equip. Amb un entrenador una mica ploramiques (l’equip no li va platejar quasi mai cap zona), però contra això tenim un líder com el Salva que se’l va menjar amb patates.

L’equip local tenia un cinc potent. Però els vilanovins son 10 (aquest cop ens va faltar l’Aaron). I va ajudar a portar el partit endavant. MVP l’Arnau que va fer un partit descomunal amb 4 punts, 1/1 de 2 (100%) 2/2 de tirs lliures (100.0), 2 rebots ofensius, 3 defensius per un total de 5, 2 assistències i 2 robatoris) i que va tirar l’equip endavant. Destacar també el que va fer l’Albert (10 rebots, tremoleu Carles i Roger), d’en Rubén (molta feina fosca) i els minuts del primer quart d’en Martí, que va donar punts al equip que es van poder administrar fins a la victòria. Felicitats a tot l’equip, jugadors i tècnics.

Proper partit davant Torrons Vicens de Sant Joan Despí a les 12:30. Sense l’Àlex, l’Arnau i en Dani. El següent a casa davant el Gavà (líders). El partit de la primera volta podríem haver guanyat perfectament. Quines ganes.