dilluns, 23 de març del 2015

Crònica: Júnior Masculí 'B' CNB Vilanova 60 – 59 Torrons Vicenç Sant Joan Despí

Més problemes dels previstos per al Júnior 'B' dissabte al pavelló
Com dic cada setmana, la base del junior b es l’equip. Aquesta setmana teníem les baixes d’en Dani, l’Àlex i Arnau (vinculacions d’en Manel, Roger del cadet i d’en Xavi del júnior b). Va ser Però també ho és jugar amb humilitat. Va semblar dissabte després de l’exhibició a el Prat, que es va veure el partit davant els visitants guanyat sense jugar (a l’anada 40-71 però va ser enganyós doncs ens varem poder anar al marcador al darrer quart). I dissabte va anar d’un pel.

No ho semblava de sortida. Dues faltes provocades per en Martí i una súper jugada d’en Rubén. 8-2 i temps visitant. A la banqueta en Salva deia “anem a matar el partit”. Matar? Quasi ens maten a nosaltres. 15-18 i fi del primer quart.

En Salva va aprofitar el temps mort per esperonar als seus. En Rubén al poc, es va carregar de la tercera falta. L’equip continuava fora del partit. Amb jugadors per la pista rient i xino xano. El joc no fluïa, 24-25 a 1:11 i 28-28 a la fi del quart amb un tir inversemblant des de la cantonada, a l’aire i sense mirar. El defensor reia.

Al tercer quart el joc no millorava. Als voltants del minut 5, van sorgir dues figures. En Manel i en Xavi. El primer va dirigir l’equip amb mestria doncs fins aleshores, la pilota no rodolava (característica del júnior b). Va fer que l’equip tornés a fer-se reconeixible i va pujar la pilota amb encert i personalitat. El segon, en Xavi, va ajudar al equip sota la zona, rebotejant amb encert. 43-48 i mama por.

El darrer quart no va haver aquest cop cap tempesta perfecte. Potser una mica de calamarsa i boirina. No va ser perquè en Salva i en Mingo no s’hi posessin doncs ho van intentar tot. Tant que quan s’anava a iniciar el quart, l’àrbitre es va apropar a la banqueta, va donar 5 segons i li va comptabilitzar com temps mort. Desprès discussió entre si es compensable o no. Per sort a la taula, uns veterans, van calmar al àrbitre doncs si no haguessin estat, allà podria haver passat de tot. De veritat que no ho entenc. Bons minuts d’en Sugri i l’Enric, Una mostra del que es aquest equip. En Rubén va iniciar una de les seves freestyle jugades. Va perdre el peu, va caure, i assegut, va llençar a cistella que va ser la darrera del partit (en aquells moments 60-55) i la que ens va donar la victòria. Va poder continuar. Pèrdues de pilota final, cistella de dos i dos tirs lliures, però per sort, parcial final de 17-11 i resultat 60-59. L’equip s’ha guanyat jugar el proper partit contra el Gavà amb les expectatives obertes. S’ha guanyat jugar un partit com el del dia del Prat. Ara només queda que tothom es motivi aquesta setmana i que s’aprofitin els entrenaments dissenyant per els nostres entrenadors i més quan els tres jugadors que estan fora, arriben el dimecres..

Si una dita española diu “no pidas peras al Olmo”, dissabte la varem completar amb el MVP del cadet Manel (mateixa opinió que el nostre gran capità l’Enric), doncs va donar al equip 8 punts, 1/4 de dos (25.0%), 2/7 de tres (28.5%), 1 rebot ofensiu, 1 rebot defensiu per un total de 2 i dos recuperacions, un partit excel·lent del cadet vilanoví que demostra la gran tasca feta per la base del club. Fins i tot es va permetre el luxe de fer una pujada pujant la pilota d’esquena, canvi de ma, canvi de ma i al arribar al mig camp, va fer una finta i va superar al seu adversari per on va voler, com li vaig veure fer a San Emeterio el dia anterior per la tele. Fantàstic.

No sé si jugarem fases. No sé ni si existeixen les fases. Però aquest diumenge, a les 16:00, al pavelló hi haurà un gran partit de bàsquet davant el Gavà (líder amb uns números de 23 22 1 0 1361 910 45 punts). Serà un gran enfrontament com la peli “trobades a la tercera fase??”. El júnior es un equip que defensa molt bé. Però els Gavanencs ens duen 248 punts rebuts menys amb els mateixos partits. Al partit de l’anada el resultat va ser 50-43 (-7). Un partit que es podria haver guanyat perfectament amb una mica de sort al final i sense algunes decisions arbitrals polèmiques. Si voleu venir a animar sereu benvinguts. I de pas no teniu que veure amb la sogre la pel·lícula de “estrenos tv” de torn.